пятница, 19 ноября 2021 г.

 БЕЗПЕЧНА ДОРОГА ДОДОМУ
19 листопада 2021 року у нашому закладі освіти проведено урок з безпеки дорожнього руху «Безпечна дорога додому».  Мета його проведення -  запобігання травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод та привернення уваги молоді та педагогічних працівників до правил поведінки на дорогах.


Кінцевим завданням  уроку було ознайомлення учнів з простими правилами поведінки на дорозі:


1. Знай свій колір

Діти дізналися про світлофори та основні дорожні знаки, а також про те, на що вони вказують.

2. Зупинись. Подивись. Переходь

Дітям доведеться самостійно ходити в школу або на автобусну зупинку. Можливо, їм знадобитися тільки перетнути вулицю після того, як вони вийдуть зі шкільного автобуса. У будь-якому випадку, важливо навчити  дітей безпечно переходити дорогу. Доведіть до автоматизму звичку оглядати дорогу в усіх напрямах, перш ніж переходити.

3. Будь уважним — слухай

Пішоходи не завжди можуть побачити автомобіль, адже він може бути за поворотом. Тому вони повинні прислухатися та бути уважними, щоб завчасно зреагувати на наближення транспортного засобу.

4. Не бігай через дорогу

Учні довідалися , чому бігати на проїжджій частині неприпустимо і які наслідки це може мати.

5. Завжди ходи по тротуарах

А дорослим нагадуємо , поки діти маленькі, розповідайте їм правила безпечної поведінки на дорозі й самі демонструйте правильний приклад, тоді ви будете спокійні, відпускаючи малюка самого в школу або на прогулянку.







Комментариев нет:

Отправить комментарий